27/01/2015

La recepta: Cabell d'àngel

Maria Viñolas i Puig

A casa meva vivim a pagès i tenim un petit hortet. L'any passat, d'unes carbasses de cabell d'àngel en vam recuperar les llavors i les vam plantar. El resultat: vam tenir una collita de quaranta carbasses! Un cop passat l’estiu les vam recollir del camp, i ara, ja entrada la fred, hem decidit fer cabell d’àngel.

 

De carbasses n’hi ha moltes varietats, i no totes es fan servir per una mateixa cosa. El cabell d’àngel és una confitura que s’elabora a partir d’una espècie concreta de carbassa, la confitera. És una varietat d’hivern, té la pell vetada amb 2 tonalitats diferents de color verd. Aquesta pell és gruixuda i consistent, fet que fa que puguem conservar la carbassa una bona temporada. La seva polpa és carnosa, tendra, amb molts filaments i bastantes llavors de color fosc.

 

La confitura de cabell d’àngel és molt apreciada aquí Catalunya i s’utilitza molt a les pastisseries per fer tortells, pastissets, ensaïmades, crestes, etc. Es tracta d'una elaboració molt senzilla però requereix temps i paciència.

 

Els ingredients:

Carbasses de confitura, sucre, pell de llimona, canyella, aigua i també hi ha qui hi posa pell de taronja.
 

La preparació:
Per començar haurem de netejar i tallar la carbassa. Al tenir la pell tan gruixuda, un truc pràctic és posar la carbassa dins una bossa o cobrir-la amb un drap i llençar-la a terra. Eliminarem les llavors que puguem i tallarem la carbassa a trossos grossos. Un cop fet això, posarem tots els trossos de carbassa en una olla i ho cobrirem amb aigua. Quan arranqui el bull deixarem bullir a foc viu durant una hora. Després posarem a escórrer els trossos de carbassa i quan no sigui tan calent anirem separant la pell de la polpa de la carbassa, alhora que també aprofitarem per treure les llavors. Pesarem la polpa i la posarem en una cassola. Afegirem 1/2kg de sucre per 1Kg de polpa de carbassa, així com també hi posarem la pell d’una llimona i una branca de canyella. De tant en tant anirem remenant. Veurem com la confitura es va enfosquint. Quan hagi quedat d’un color marronós caramel·litzat, ja ho tindrem fet! Deixarem refredar-ho i ja ho podrem guardar en terrines. El mètode de conservació que utilitzo jo és mitjançant la congelació.


Espero que si proveu de fer aquest cabell d’àngel us agradi! Us en llepareu els dits!

Maria Viñolas i Puig
Dietista i nutricionista

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Deixa el teu comentari

Les notícies més llegides del dia
Subscripció al butlletí
Vols estar al dia de l´actualitat de ‪la Selva‬? Subscriu-te al nostre butlletí diari:
Enviar
L´opinió de la setmana
Josep Lluís Vidal

Com identificar les estafes a Facebook

Un Land Rover embolicat amb un...
Àdam Bertran

"Torna, oi que tornaràs?"

En el món de l’educació recorres...
Josep Lluís Vidal

L'avís legal de les cookies

L'any 2012 va entrar en vigor via...
Tieta Ratafia & CO

Botiga


Enviar per E-mail
Nom
Email
Missatge
Enviar